Evighetsrosor

Evighetsrosor

Lär dig om evighetsrosor

Evighetsrosor är rosor som har gått igenom en konserveringsprocess som gör att de kan hålla i ungefär tre år – fyra år om de bevaras i en sluten behållare. Till skillnad från uttorkande konserveringstekniker ser en evighetsros ut som en nyplockad ros under all den tid den varar. Detta uppnår vi genom att ta nyplockade rosor, när det är som vackrast, och sätta ned dem i en lösning bestående av glycering, pigment och syntetisk växtsaft. Efter några dagar har denna lösning ersätt rosens naturliga växtsafter. Därefter kollar vi så att inga kronblad är skadade och lägger på en rosluktande olja. Detta för blommorna förlorar sin lukt i konserveringsprocessen.

Blommor har haft en viktig roll i mänskligheten historia. Blommornas betydelse och traditioner skiljer sig mellan olika tider och platser. Blommorna har använts för att kommunicera i århundranden. I antikens Grekland, i romerska, egyptiska och kinesiska myter och berättelser hänvisar till blommor, men det var den viktorianska perioden i England som gav plats för ett specifikt blomsterspråk.

Syftet med blomsterspråket har alltid varit att forma band mellan människor. Känslor som kommuniceras med blommor är ånger, sympati, uppskattning och, den viktigaste känslan, kärlek. En blombox med evighetsrosor är den perfekta gåvan för alla högtider, kärleksförklaringar och ceremonier. Beställ en box från oss på Roses And Crown eller besök vår butik i Mall of Scandinavia. Färska rosor är efemära. Dekorera med evighetsrosor. På sätt kan du omge dig med skönhet under en längre period. Ge bort dem till den person du högaktar, älskar, tycker om eller vill visa tillit. Eller ge dem till dig själv. Det förtjänar du!

För att sköta dina evighetsrosor ska du låta dem vara. De klarar sig bäst på egen hand och ska inte vattnas. Låt bli att hantera rosorna i den mån det är möjligt. Kronbladen kan falla om du är oförsiktig. Det kan också vara bra att förvara rosorna i skugga för att inte bleka kronbladen. Torka inte rosorna och spraya inte på dem. Om de blir dammiga och du vill rengöra det kan du göra det med en extra mjuk borste eller pensel men ta det varligt.

Här hittar ni våra evighetsrosor

Läs mer om växtkonsververing här