Rosor i ask

Rosor i ask

Botanisera bland våra rosor i ask

Evighetsrosor är den perfekta gåvan till någon du högaktar eller till dig själv. Rosor i ask passar till bröllop, födelsedagar och andra festligheter.

Evighetsrosor är äkta rosor som har behandlats för att vara i upp till fyra år om de förvaras i en sluten behållare. Om du hellre vill förvara blommorna i en vas så kan de hålla i ett till tre år.

Rosorna skördas när de är som vackrast. Istället för att bevara blommorna genom press och eller uttorkning ersätts blommans saft med ett återfuktande ämne. Växter innehåller en vätska som kallas för saft. När våra evighetsrosor konserveras tar ersätts den naturliga växtsaften med en syntetisk. Vi tar de nyligen snittade blommorna och sänker stammarna i en lösning av växtkomponenter, färgämnen och glycerin. På så sätt stabiliseras tillväxtprocessen. Den syntetiska vätskan ersätter gradvis rosens naturliga saft. Denna process tar några dagar. Varje ros undersöks slutligen för att ta bort skadade blad.

Vi har rosor i olika färger. Välj den färg du eller mottagaren gillar eller gå på färgernas symbolik. Rosornas färger symboliserar olika saker. Vita rosor står för renhet, en ny början, evig kärlek, ungdomlighet och oskuld. De kan också betyda ärlighet. Dessa används ofta av bruden vid bröllop. Gula rosor kan vara en vänskapsgest. Det gula kan stå för glädje och omtanke, lycka och ömhet. Du kan använda gula rosor för att välkomna någon eller för att lyckönska någon. De röda rosorna står såklart för kärlek. Röd är passionens färg. Lust och romantik står på dagordningen när du ger bort röda rosor. I en brudbukett står den röda rosen för äktenskaplig lycka och ömsesidig respekt. En mörkröd ros kan betyda ett djupare kärleksengagemang eller att du saknar den person du skickar blommorna till.

För att sköta dina evighetsrosor ska du låta dem vara. De klarar sig bäst på egen hand och ska inte vattnas. Låt bli att hantera rosorna i den mån det är möjligt. Kronbladen kan falla om du är oförsiktig. Det kan också vara bra att förvara rosorna i skugga för att inte bleka kronbladen. Torka inte rosorna och spraya inte på dem. Om de blir dammiga och du vill rengöra det kan du göra det med en extra mjuk borste eller pensel men ta det varligt.

Här hittar ni våra evighetsrosor

Läs mer om växtkonsververing här