Rosor i box

Rosor i box

Botanisera bland våra rosor i box

Rosor i box förmedlar lyx, passion, tillgivenhet och respekt. Med vår konserveringsprocess kan vi färga kronbladen som vi önskar. Du kan med färgerna kommunicera ditt budskap. Till exempel betyder den blå rosen att du vill leva med mottagaren resten av ditt liv. Den blåa symboliserar något gåtfullt, eller svårfattligt. Den kan betyda att mottagaren är en väldigt speciell person i ditt liv. Den rosa färgen är trohet och kärlek men den kan också symbolisera det feminina eller tacksamhet. Den orange färgen står för vänskap, stolthet och beundran. Den gula färgen förmedlar tillgivenhet. Den kan säga att mottagaren är solen i ditt liv. På Roses and Crown har vi guldfärgade rosor, silverfärgade rosor, vita, elfenbensvita, gula, persikofärg, orange, rosa, röda, lavendelrosor, gröna rosor, blå och svarta rosor. Vi har också flerfärgade rosor och vi kombinerar färger i våra blomlådor.

För att konservera rosorna och göra dem till evighetsrosor används glycerin, som gör rosen smidig och långvarig. När rosen är i sin pik skärs den av och sätts ned i en blandning av syntetiska växtsafter, glycerin och pigment. Sakta men säkert ersätter den syntetiska blandningen rosens egen växtsaft. Denna process tar några dagar. Resultatet är en blomma som ser ut som en nyplockad ros men som varar i flera år.

Blommor har haft en viktig roll i mänskligheten historia. Blommornas betydelse och traditioner skiljer sig mellan olika tider och platser. Blommorna har använts för att kommunicera i århundranden. I antikens Grekland, i romerska, egyptiska och kinesiska myter och berättelser hänvisar till blommor, men det var den viktorianska perioden i England som gav plats för ett specifikt blomsterspråk.

Syftet med blomsterspråket har alltid varit att forma band mellan människor. Känslor som kommuniceras med blommor är ånger, sympati, uppskattning och, den viktigaste känslan, kärlek.

Här hittar ni våra evighetsrosor

Läs mer om växtkonsververing här