Ros låda

Ros låda

Hitta en unik ros låda här!

Nuförtiden ser man evighetsrosor överallt i sociala medier. En ros låda har blivit en populär gåva att ge bort, att få och att visa upp. Dekorera ditt hem med blommor som aldrig verkar dö. Tänk dig vilken skillnad från en vanlig ros. En sådan lever i ungefär tio dagar.

Evighetsrosor kan skänkas för att fira en födsel, en examen eller en födelsedag. Vill du stärka moralen hos någon du håller av så är evighetsrosor den perfekta gåvan. Att ta med blommor till en värd säger tack för inbjudan och att skänka evighetsrosor till en begravning är en vacker handling.

Vi konserverar vackra rosor och gör smyckande och varaktiga sammansättningar. Dessa blommor ska inte vattnas och de behöver ingen omvårdnad. De varar i upp ett till fyra år beroende på hur de bevaras.

För att konservera rosorna och göra dem till evighetsrosor används glycerin, som gör rosen smidig och långvarig. När rosen är i sin pik skärs den av och sätts ned i en blandning av syntetiska växtsafter, glycerin och pigment. Sakta men säkert ersätter den syntetiska blandningen rosens egen växtsaft. Denna process tar några dagar. Resultatet är en blomma som ser ut som en nyplockad ros men som varar i flera år.

Eftersom vi ersätter blommans naturliga färgämnen med syntetiska sådana kan vi välja att ge rosen en identisk färg. Vi kan också välja att ge rosen färger som till exempel guld, silver eller blå.

Blommor har haft en viktig roll i mänskligheten historia. Blommornas betydelse och traditioner skiljer sig mellan olika tider och platser. Blommorna har använts för att kommunicera i århundranden. I antikens Grekland, i romerska, egyptiska och kinesiska myter och berättelser hänvisar till blommor, men det var den viktorianska perioden i England som gav plats för ett specifikt blomsterspråk.

Syftet med blomsterspråket har alltid varit att forma band mellan människor. Känslor som kommuniceras med blommor är ånger, sympati, uppskattning och, den viktigaste känslan, kärlek.

Här hittar ni våra evighetsrosor

Läs mer om växtkonsververing här